κατω παγκου
κατω παγκου
PF-K2 GGg
συστηματα φιλτρανσης κατω παγκου

Είναι τα συστήματα που τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και είτε συνδέονται στην υπάρχουσα βρύση της κουζίνας, ή έχουν ένα μικρό βρυσάκι για την εκροή του φιλτραρισμένου νερού.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά συστήματα είναι η εξής.
Αν επιλέξουμε ένα σύστημα που θα συνδεθεί στην υπάρχουσα βρύση της κουζίνας (μόνο στην κρύα παροχή του νερού) δεν μπορούμε να έχουμε κάποιο φίλτρο ή σύστημα, με πολύ μικρή διαπερατότητα π.χ. μεμβράνη ινών ή αντίστροφη όσμωση, γιατί θα μας κόψει πολύ την ροή και την πίεση στην βρύση μας.
Μπορούμε όμως να τοποθετήσουμε ένα φίλτρο ή κάποιο συνδυασμό φίλτρων με διαπερατότητα μέχρι και 0,3μm.  

τοποθετηση & συντηρηση συστηματων

Η τοποθέτηση και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να γίνετε από αδειούχο υδραυλικό.
 Στην επιλογή συστήματος με δικό του βρυσάκι θα χρειαστεί να κάνουμε μία τρύπα Φ12mm στον πάγκο ή στον νεροχύτη. (όπου βολεύει) για την τοποθέτηση της βρύσης. Για την σύνδεση με την παροχή του νερού θα ξεβιδώσουμε το σπιράλ της κρύας παροχής του νερού και θα τοποθετήσουμε το  εξάρτημα που υπάρχει στην συσκευασία που θα δίνει νερό και στην βρύση της κουζίνας και στο φίλτρο μας. 
 Στην επιλογή που θα το συνδέσουμε στην υπάρχουσα βρύση της κουζίνας μας, απλά το τοποθετούμε σε σειρά. Ξεβιδώνουμε το σπιράλ τις κρύας παροχής του νερού και συνδέουμε το φίλτρο. Στην συνέχεια από στην έξοδο του φίλτρου συνδέουμε το σπιράλ της βρύσης. (κάθε φορά που ανοίγουμε την βρύση μας έρχεται φιλτραρισμένο το νερό. Μόνο το κρύο)      

Η συντήρηση ή διαφορετικά η αλλαγή των φίλτρων και στις δύο περιπτώσεις γίνετε είτε όταν καταναλώσουμε τα λίτρα που μπορεί να φιλτράρει το κάθε φίλτρο ή διαφορετικά μία φορά τον χρόνο. (όποιο έρθει πρώτο)
 Η αλλαγή των φίλτρων μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη.